Sivut

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Koneelle istumisongelmia..

Ei ole hetkeen kuulunut ei.. Viimeksi kuukausi sitten, joten täytynee tehdä lupaus: Pyrin kirjoittamaan jatkossa kuulumisiani vähintään kerran viikossa.

Alkukuusta oli Artsin kouluvalkka, missä oli ohjelmassa sulkutaivutukset ja vastalaukat. Ratsastin valmennuksen suoralla kumikuolaimella, jolla Turis on toiminut kolmipalaa paremmin. Sulkutaivutukset onnistuivat vasemmalle ihan mallikkaasti, mutta oikealle oli enemmän ja vähemmän ongelmia. Taivutusta oli joko liikaa tai liian vähän, eli vinous näkyi. Vastalaukat on meille olleet aina suht helppoja, joten niissä päästiin hakemaan jo lisää vaikeusastetta mm pienemmillä kaarilla. Eli paremmin meni kuin viimeksi ja n viikon päästä ois nuokin seuraavan kerran.

Mutta mitäs isompaa tässä onkaan viime kuun aikana tapahtunut? Kuor piti taas "pikku" seurakisat, eli lähtöjä oli viikonlopun aikana liki 300. Itse kävin estepäivänä hyppäämässä 110, muuten olin kisoissa talkoohommissa. Mutta mitä tuohon rataan tulee, niin hevonen tuntui jo verkassa ihan super hyvältä, ok ehkä hieman villiltä, mutta tuon kanssa se on vaan hyvä. Ratakin alkoi varsin mukavasti,  harmillisesti viimeisellä esteellä tuli pieni kolautus ja puomi putosi. Pudotus harmitti tasan sen aikaa, kun kävelin portilta valmentajan luokse, sieltä tuli varsin positiivinen kommentti radasta noin ylipäätään, joten harmitus puomiin loppui (tuota positiivista palautetta kun ei meillä ihan joka päivä kuule). Siispä ihan hyvä mieli jäi ulkokauden lopetuksesta.

Sit oli tuossa n viikko sitten Sannan valmennus. Pääpiirteittäin valmennus meni ihan hyvin, eli askeleensäädöt pienemmillä ja isommilla linjoilla onnistui ihan kohtuullisesti, tosin välillä meinaa heppa tulla hieman liiankin lyhyeksi. Ekat radanpätkätkin meni ihan mukavasti ja varsin sujuvasti, mutta sitten viimeisellä radalla tuli ihan totaalinen blackoutti. Ensimmäiselle esteelle tuli vaan ajeltua, eli en ollut hereillä ollenkaan, joten siitä puomit mukaan. No hieman skarppausta, mutta sitten taas ihan outo puutuminen, pystyltä okseri pysty sarjalle kaareva reilu viisi askelta ja mitä minä teen, no en mitään, eli ekstraaskel ja ihan juureen ja taas kapulat mukaan. Tuo jo onneks herätti ja kun tultiin homma uusiksi niin ongelmia ei enää ollutkaan.

Ja sit vielä sunnuntain Kuvansin kisat ja totaalinen katastrofi. Tosin minä olin se katastrofi, ei hevonen. Hevonen vietti ensin n 2h kopissa syöden, sillä matkakaveri hyppäsi jo aiempaa luokkaa. No sitten kun viimein oli 110 luokan alku olikin jo pimeää. Hevosen kuntoon laitto oli siis varsin mielenkiintoista pihamaalla. Verkassa Turis tuntui ihan normaalille ja itsellänikin oli silmä mukana. Radalle lähdettäessä Tura kiehahti hieman yli, mutta se on tuolle tosiaankin vaan hyvä, että menee eteen itse ja tulee silti taakse pyydettäessä (tosin itse en osaa vielä ratsastaa kun hevonen toimii, sillä olen tottunut siihen potkittavaan versioon). Ykkönen ja kakkonen hyvin, kakkoselta oli kolmoselle n 5 askeleen kaareva ja minähän en tee mitään kuin vasta viimeisellä askeleella ja korjaus on taakse, ja mitäs siinä käy kun pyytää avuilla olevaa hevosta taaksepäin, no sehän pysähtyy. Siinä vaiheessa teki mieli paukuttaa päätä seinään, no matka jatkui kuudennelle esteelle taas ihan hyvin ja vielä tuon kutosenkin yli. Siitä sitten kaarrettiin seiskalle reilu viisi tai kiinni kuusi laukkaa ja taas reaktio vasta ihan lopussa ja kapula mukaan. No sit viimenen onneksi taas hyvin. Mukaan tuolta siis 10vp.

Eli mitä olemme oppineet, kuskilla on nyt aika isoja ongelmia siirtyä ulkoa hallikisoihin. Eli tarvitsemme lisää harjoitusta niin kotona kuin kisoissakin, ja ennen kaikkea paljon kaarevia linjoja. No seuraavat kisat onkin sitten jo tulevana viikonloppuna, lauantaina aloitetaan koulusta KN-special ja A:10 ja sunnuntaina vuorossa esteet 110 ja 120. Ja jos kaikki menee hyvin, niin kausi loppuu meidän osalta noihin kisoihin. Jos joku asia jää painamaan todella paljon, niin sitten on Kuvansissa vielä yhdet kisat loppukuusta, mutta pyritään siihen, ettei sinne enää lähdetä. Ja jos kausi jää tuohon, niin Tura on tehnyt tänä vuonna 23 starttia.

Eli viikonlopun jälkeen kisakuulumiset luvassa. Ja jos jollakulla löytyy kuvia esim noista Kuorin kisoista tai Sannan valmennuksista, niin olisin niistä oikein kiitollinen. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti