Sivut

maanantai 29. elokuuta 2011

Kalajoki

Edellisestä kirjoittelusta onkin päässyt vierähtämään joku tovi. Tosin eipä ole ollut mitään suurta infoakaan. Kenkäongelmien vuoksi kesti pari viikkoa, ennen kun päästiin taas takaisin työnteon pariin. Ja sitten alkoikin olla jo taas hieman kiirus.

Viikonloppu vietettiin Kalajoella kisailemassa. Matkaan lähdettiin torstai iltana ja reissusta tultiin pois eilissä iltana. Tura matkusti yksin, mikä ei tuolle hevoselle ole mikään ongelma, eikä myöskään se, että se puretaan pimeässä vieraassa paikassa jabaan nukkumaan. Perjantai aamuna alkoikin sitten kisat meidän osalta. Perjantaina hypättiin 105cm rata, jossa arvosteluna oli 367.1, rata meni puhtaasti, mutta uusinnan aika ei riittänyt sijoille. Tosin rata oli jokseenkin epätasainen, eli meni minun osiltani vähän tähtäilyksi, mutta eka virallinen esterata kolmeen kuukauteen, niin ei passaa valittaa. Loppupäivä menikin sitten kisoja katsellessa kera kaatosateen.

Lauantaina oli sitten vuorossa 110cm luokka, joka alkoi meidän osaltamme ihan nappiin. Mutta sitten viidennellä esteellä tuli hieman juureen, jonka seurauksena rytmi hieman katosi, perusrata meni kuitenkin silti puhtaasti loppuun. Perusradan viimeisen jälkeen olisi pitänyt ottaa hieman aikaa ja hakea kunnon lähestyminen uusinnan ekalle, mutta ahneus iski ja siitä seurasikin sitten ohi ajo (ne ulkoavut tais hieman unohtua). No homma kasaan uusiksi ja uusi lähestyminen, joka oli sekin hieman kyseenalainen ja sen vuoksi vielä puomikin alas. Loppuradasta sain kuitenkin taas rytmistä kiinni ja homma sujui varsin mallikkaasti.

Sunnuntaina nousi esteet jo 115cm ja arvosteluna oli C, eli ihan virallinen aikaluokka. Lähdettiin hakemaan vain tasaista rataa ja se kutakuinkin saatiin. Radalla oli aika lailla tekemistä, joten matkustelemaan ei voinut jäädä. Alku olikin taas varsin hyvä ja tasainen, mutta sitten ennen kutosta jouduin nykäisemään hieman reillumman puolipidätteen, sillä hevonen meinasi karata totaalisesti hanskasta, tämä seurauksena tuli yksi puomi alas. Loppu rata olikin sitten taas varsin tasainen.

Hevonen oli todella hyvä ja terävä koko viikonlopun, jopa hetkittäin hieman villi. Nyt sitten tavoitteet siihen, että kuski oppii ratsastamaan tuota siinä vaiheessa kun menohaluja on noin paljon. Siispä lisää harjoitusta ja ponille porkkanoita. Ja ehdottomasti noihin kisoihin lähdetään myös ensivuonna, kisajärjestelyt toimi ja illat hyvässä seurassa kuluivat mukavasti.

 27.8.2011 Kalajoki (c) Inka Huovari

 
27.8.2011 Kalajoki (c) Inka Huovari 

 27.8.2011 Kalajoki (c) Inka Huovari

Ja mitenkäs sitten tuo jatko. Tänään poika pääsee pitkälle käyntimaastolle ja huomisen saa pitää vapaata laitumella. Loppuviikosta olisi aikeissa käydä Purolassa hyppäämässä maastoesteitä. Ensi viikolla olisi Artsin kouluvalmennus. Ensi viikon sunnuntaina onkin sitten kisat Savonlinnassa, jonne pitäisi varmaan ilmottautua, kunhan nyt ensin päätetään mennäänkö siellä 100 ja 110 vain 110 ja 120. Ja noista viikon päästä on alue-esterenkaan katsastukset ja sunnuntaina Purolassa kentän aluemestaruudet. Eli nyt tätä ohjelmaa alkaa taas olemaan, tosin noiden jälkeen taas hiljenee.

1 kommentti:

  1. jee, löysin sannin sukulais hepan blogin! :) ja kiva että teillä oli menny kisat mukavasti.

    VastaaPoista