Sivut

torstai 12. toukokuuta 2011

valmennusta osa 2

Morrisin ekana päivänä jatkettiin tosiaan jumpan jälkeen sit kaarevalle linjalle. Linjalla oli kaksi ruotsalaista okseria, muuri ja lankku. Tultiin siis niin että ensimmäiseltä esteeltä kaareva toiselle, siitä suora kolmannelle ja taas kaareva viimeiselle. Tämä sujui meidän osiltamme varsin mukavasti. Muissa ryhmissä tätä tehtävää tekivät hieman eritavalla, näistä yksi tehtävämalli oli selvitettyn viime perjantain hevosurheilussa.

Tunnin loppuu otettiin sitten hieman tuntumaa vesiesteisiin. Ensimmäisenä oli perus pysty, jossa alla pieni vesimatto, tämän kanssa ei tainnut kellään olla ongelmia. Toisena olikin sitten pitkä vesi, johon oli päälle rakennettu sianselkätyyppinen ratkaisu. Tämä ei oikein ollut koko viikolla meidän suosikki, sillä ekana päivänä siihen vedettiin välittömästi liinat tiskiin, toisena päivänä oli vauhtia aika paljon enemmän ja kuski löysi itsensä tontista ja kolmantena päivänä tökkiminen jatkuin. Mutta mikä parasta joka päivä maksimissaan kaksi tökkiä tuolle, jonka jälkeen se sujui varsin mutkattomasti ja kolmantena päivänä tuolle sai tulla jo varsin rennoin mielin ja jopa kevyessä istunnassa. Eli kotiläksyiksi saatiinkin veden harjoittelua. Tosin maastoestepuolella vesihän ei ole ongelma, mutta kun sitä ei kenttäpuolella tarvitse hypätä, vaan läpilaukkailu on sallittu.

Toisena päivänä oli teemana sit jalkojen paikallaan pysymyninen. Morris näitti edeltä ja muiden piti ottaa mallia. Harjoitus tehtiin jumppasarjalla. Toisena tehtävänä oli sit taas vesitehävä, johon oli liitetty kapea portti. Ekalla kerralla tosiaan huitasin itseni tonttiin, mutta sitten muu sujui suht asiallisesti. Viimeisenä oli sit linjalla taas tehtäviä. Osa väleistä oli normaaleja ja osa lyhyitä. Tehtävä oli helpompi niin päin, että ensin tultiin lyhyet välit ja sit normaali, mutta toisesta suunnasta tullessa tehtävä muuttui hieman hankalammaksi, sillä normaalin linjan jälkeen tuli hevonen saada kiinni.

Ja siinä ainut todiste siitä, että siitä vedestäkin mentiin yli,
kuvan etuosassa ryhmän portugalilaisvahvistus. (c) Lotta Voutilainen 

Kolmannen päivän teema oli kädet ja myötäys. Ekana tehtävänä oli kolmen esteen linja, missä pienillä esteillä harjoiteltiin myötäämistä. Toisena tehtävänä olikin sit trippeli, kapee portti, iso vesi ja pieni vesi. Tämä tyssäsi taas ekalla kerralla siihen isoon veteen, mutta lopulta päästiin siitäkin. Lopuksi jatkettiin vielä neljän esteen linjaa. Turi alkoi olla kolmantena päivänä jo hieman väsynyt ja painoi kädelle todella paljon, onneksi sain myös vinkkejä kuinka sen saa sieltä takaisin hallintaan. 

Koko viikon ajan hevonen pysäytettiin seinään, voltille ei saanut kääntää. Pysähdyksen tuli kestää kuusi sekunttia. Istunnan tuli olla kevyt, tämä oli itselleni todella vaikeaa, sillä kotona käsketään olla syvällä satulassa. Ja hevosta ei saa taputtaa, tästä tuli itselleni paljon huutia, onneksi en sentään syöttänyt sokeria.  

Kaiken kaikkiaan reissu oli todella valaiseva. Käteen jäi paljon vinkkejä, joista on varmasti apua tulevaisuutta ajatellen. Ja tosiaan joka päivä istuttiin sit vielä katsomon puolella katsomassa muidenkin ratsastukset, ja niistä  sai irti todella paljon. Siispä suosittelen kyllä jokaiselle käymään ainakin tuolla katsomon puolella, mikäli se vaan millään on mahdollista. 

 Viimeisen päivän linjalta (c) Lotta Voutilainen

Videoihin perehdyn paremmin viimeistään, kunhan tämä pääsykokeisiin lukemis rumba loppuu (eli alle kaksi viikkoa), jonka jälkeen myös mahdollisti jotain videon pätkiä reissusta. 

Mutta nyt takaisin tähän päivään. Tänään viimeistelyhypyt, ennen lauantain kisoja. Turalla ei näy edellinen reissu painavan, vaan intoa oli taas enemmän kuin älyä. Joten hyvillä mielin siis Sorsasaloon. Lauantaina tosiaan ensin harjoituspääsykoe klo 9-14, ja sit kisoihin. Klo 17 on arvioitu kympin alkamisaika. Hypätään ensin kymppi ja jos se menee asiallisesti, niin sitten olisi edessä se elämän ekan kakskymppinen. Sunnuntaina sit vielä koulukisat, jossa mennään vain heb ja loppupäivä kisoissa töissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti